Uitnodiging: DNA Dialoog

DNA van embryo’s aanpassen, wat vind jij?

Heb je zelf een erfelijke aandoening of zit er een erfelijke aandoening in jouw familie? Dan weet je dat dit gevolgen kan hebben voor jouw evt. kinderen. En voor de evt. kinderen van jouw kinderen.

 

Nu is het aanpassen van embryo-DNA nog verboden, maar dat kan in de toekomst veranderen. Want stel dat het dan wel zou mogen? En dat net na de bevruchting het DNA wordt aangepast, om ervoor te zorgen dat een kind die erfelijke aandoening niet krijgt? Wat vind jij daarvan? Daarover wil het Erasmus met jou in gesprek!

Willen we dat het aanpassen van embryo-DNA in de toekomst mogelijk wordt?

 

Misschien vind jij dat absoluut geen goed idee of misschien in bepaalde gevallen wel. Welke kanten zitten er voor jou aan deze techniek? Aan de ene kant stopt de erfelijke aandoening. Aan de andere kant heeft dat aangepaste DNA misschien onverwachte gevolgen voor het kind of voor de samenleving. We horen graag hoe jij hiernaar kijkt!

Ze zoeken voor een groepsgesprek hierover ongeveer 5 mensen die mee willen praten.

 

Het gesprek vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 in Rotterdam. Bij voldoende aanmeldingen zullen er meer groepsgesprekken worden georganiseerd op andere momenten. Als je meer wilt weten over hoe het aanpassen van embryo-DNA werkt, kun je dit filmpje bekijken.

 

Deelnemers krijgen reis- en parkeerkosten vergoed en als dank voor je deelname krijg je een cadeaubon.

 

Wil jij meepraten of graag meer informatie ontvangen? Laat het weten door te mailen naar Isabel Retel Helmrich: i.retelhelmrich@erasmusmc.nl