Professionals

Deze informatie is bedoeld voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de herkenning, de diagnostiek, controles, behandeling van en omgang met patiënten met Marfan syndroom en aanverwante aandoeningen.

Huisartsen

De Contactgroep Marfan Nederland heeft in samenwerking met het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) en de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) een brochure uitgegevens met praktische handvatten en informatie over het Marfan Syndroom, specifiek ontwikkeld voor huisartsen.

Lees meer

Fysiotherapeuten

De Contactgroep Marfan heeft samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een folder voor fysiotherapeuten uitgebracht. De folder geeft een fysiotherapeutische benadering bij het Marfan syndroom.

 

Lees meer

Verpleegkundigen

Lees meer

Leerkrachten

Op deze pagina vindt u informatie over het Marfan syndroom en aanverwante aandoeningen en wat dit betekent voor de leerling, die u in de klas heeft of begeleidt.

Lees meer

Multidisciplinaire richtlijn

De Landelijke Richtlijn Marfan Syndroomrichtlijn maakt het voor directe zorgverleners duidelijk hoe zij moeten handelen als zij iemand met het Marfan syndroom, of vermoedens van Marfan, in hun werk tegenkomen. De richtlijn geeft ook advies over de juiste behandeling van Marfan patiënten en hoe men het Marfan syndroom kan herkennen.

Lees meer