Op zoek naar patiënt

Voor ons Hart- en Vaat instituut in het Erasmus MC proberen we in een video in beeld te brengen welk onderzoek we doen, door zowel de kliniek/arts, de onderzoeker, en een patiënt aan het woord te laten zodat alle kanten goed worden belicht.

Het aneurysma onderzoek dat we gaan laten zien gaat om het onderzoeken van huidcellen, waar we spiercelachtige cellen van maken om zo toch (wanneer er geen aortaweefsel beschikbaar is) te kunnen onderzoeken wat er mis gaat in deze cellen en welk gen mogelijk betrokken is. Mw. dr. Vd Laar (klinisch geneticus) en dhr. dr. De Bruin (vaatchirurg) vertellen in deze video over de kliniek en de genetica, ikzelf over het labonderzoek.

Maar… we hebben nog geen patiënt gevonden die wat zou willen vertellen over de impact op diens dagelijks leven. Nu zijn we hier hard naar op zoek, maar merken dat het lastig blijkt mensen individueel te benaderen vanwege de patiënt/arts-relatie. Daarom de vraag via de Contactgroep:

Welke patiënt mét aneurysma, die (liefst in het Erasmus MC) is behandeld/onderzocht zou hier meer over willen vertellen in een video?’

Reactie mag naar Diana Maas.