Heb jij een broer of zus met een chronische ziekte? Dan hebben we jou nodig! Wij willen iets betekenen voor jongeren (12-18) die een broer of zus hebben met een chronische ziekte. Daarom willen we graag weten hoe het met jullie gaat en waar jullie behoefte aan hebben. Dan kunnen we een aanbod maken dat aansluit bij wat jullie willen.

Help mee en vul de vragenlijst in op www.opkoersonline.nl.

brussen oproep.

Voor vragen kun je contact opnemen met Mala Joosten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 020-5663860

Achtergrond van het onderzoek

In het AMC en daarbuiten wordt veel onderzoek gedaan rondom de (psychosociale) zorg en ondersteuning van kinderen en jongeren die een chronische ziekte hebben. In dit onderzoek speelt de omgeving van het kind ook een steeds grotere rol. Aan de broers en zussen van kinderen en jongeren met een chronische ziekte wordt echter nog niet veel aandacht besteed. Hier willen wij graag verandering in brengen!

Wij hebben een korte vragenlijst ontwikkeld om in kaart te brengen hoe het gaat met broers en zussen en waar zij behoefte aan hebben. Zo hopen wij een passend aanbod te kunnen ontwikkelen.